Den 30/9 tar “Den Anonyme Kunstner” – Helsingørs egen Banksy – med sig bitar av sin hemstad till Helsingborg för att öppna en ovanligt närgången konstutställning hos P.Lindberg Gallery i Helsingborg.

”Anonym Kunstner” har sina rötter i gatukonsten och bedriver genom sina installationer i Helsingørs stadsrum både estetisk och kritisk aktivism. Det var i mitten av november 2015 som hans bronshänder för första gången dök upp ur vattnet vid Kulturhavnen. Handen väckte stor uppmärksamhet och utsattes också för vandalism.​​ Provokationen var en del av målet menade han, då avsikten var just att skapa uppmärksamhet kring flyktingkrisen. Den Anonyme Kunstner fick bara dagar efter installationen ta emot Nordea Foundation kulturpris i Helsingør kommun. Installationerna finns t o m utpekade på turistkarta över Helsingør. (Här finner ni konstverken i Helsingör)

Unik blandning av bronsskulpturer, popkonst & graffiti visas i galleriet
Konstnären är känd just för sin anonymitet. Denna utställning ger en inblick i Den Anonyme Kunstners resa och hans skapande.
Här visas för första gången någonsin upp ett 20-tal stora och lekfulla, högljudda och självbiografiska popkonst/graffitimålningar. Bronsskulpturer som känns igen från Helsingørs gator och torg samt nya verk i brons som har en väldigt nära koppling till Kronborg Slott.

Nu visas Den Anonyme Kunstners verk inte på offentlig plats utan tillstånd. På P.Lindberg Gallery möter vi konstnären i ett galleri, där han själv också – för första gången – är närvarande för att träffa publiken på öppningsdagen.

Mer om Den Anonyme Kunstner: www.anonymkunstner.dk

  • Utställningen invigs med vernissage i närvaro av konstnären den 30/9 kl. 17:00 – 20:00.
    Galleriet håller därefter öppet varje lördag & söndag 12-15 samt onsdagar 15-19 t.o.m 17/10
  • Vi tillåter endast ett begränsat antal besökare i galleriet åt gången.Välkomna till P.Lindberg Gallery!